Circus Orpheus

foto: dolle maandag

Wonen in een paleis, zwemmen in geld, de baas zijn over alles en iedereen… wie wil dat nou niet? Nou, kroonprins Orpheus niet! Hij moet van zijn vader koning worden, maar hij trekt liever de wereld rond met zijn circus. Hij ontsnapt uit het paleis en betovert iedereen met zijn muziek, verhalen en kunsten. En… hij wordt ook betoverd door de oogstrelende Eurydice! Door haar maakt hij nog mooiere muziek, totdat ze wordt gebeten door een slang en sterft. En Orpheus? Die wil maar één ding: haar terughalen uit de onderwereld!

Een voorstelling over het volgen van je droom; volg je hart en kijk niet meer om! Het is een bewerking van een van de bekendste mythische liefdesgeschiedenissen uit de wereldliteratuur: Orpheus en Eurydice.
Acteurs Joris Lehr en Chaya Aschkenasy van theatergroep Dolle Maandag maken inventieve en fysieke voorstellingen, waarin ze met minimale middelen maximaal effect bereiken. Na afloop kunnen de kinderen met de acteurs in gesprek.

Leeraspecten: herkennen van emoties en verhaallijnen / inlevingsvermogen / verbeeldingskracht in mime / denken over macht / mythen en sagen
Sluit aan bij: wereldliteratuur / mens & maatschappij